Sikertörténetek

Decemberben, miután elvégeztem az agykontroll tanfolyamot, rögtön másnap az alváskontrollt használtam. Beállítottam magamban a képzeletbeli órát. Reggel egyetlen egy percet késtem, hát nem csodálatos?

December vége felé anyukámnak fájt a feje. Emlékeztem, hogy erre is tanultunk  valami gyógymódot.
Egyből a fájdalomkontroll jutott eszembe. Elmagyaráztam anyukámnak, hogy most mit fogok csinálni. Amikor lefeküdt pihenni még egy-két pillanatra beleszúrt a fájdalom, utána teljesen elmúlt.

K. Patrik

A háromujj-technika segítségével ötösre írtam meg kémiából a kénről szóló írásbeli feleletet. Más:
versenytáncolok. Első versenyünkön vettünk részt, és én nagyon izgultam. Összetettem a három ujjamat, és utána már teljesen nyugodtan táncoltam végig a következő táncokat. Első versenyünk ellenére egészen jók voltunk.

A. Dóri

Fizikából nem volt idő készülni, pedig másnap írtunk (volna) dolgozatot. Aztán eszembe jutott, amit tanultunk a titkos üzenetküldésről, gondoltam kipróbálom. Éjjel küldtem üzenetet Móni néninek, a fizika tanárnőnknek, és nagyon szépen megkértem, hogy ne írjunk, mert nem tudtam rá tanulni. Azt is megígértem, hogy a következő alkalommal nagyon készülni  fogok rá! Másnap  “elfelejtette” megíratni a dolgozatot!

V. Boldizsár

Gondoltam írok pár sort a Márkról, hisz megígértem. Könnyen sikerült beilleszkednie, nagyon hamar elfogadták az osztálytársai, és már vannak barátai. Tartja a kapcsolatot pár régi osztálytársával! Hiányoznak neki! Tanulás szempontjából eddig meglepően jól produkál! Vannak tantárgyak, amit más könyvekből tanultak, mint a Márk és kell egy-két dolgot pótolni. Jár focizni, beválasztották a serdülő csapatba!

Teljesen tiszta lappal indulhatott, változott a személyisége, de még van mit csiszolni rajta!  Nagyon jó jegyei vannak kémiából, fizikából, biológiából, földrajzból, csak 4-es és 5-ös. Javított matematikából, énekből. Tanulgatja a magyart is! Nyáron feltétlenül menni szeretne a táborba, remélem nem lesz akadálya!

K. Márk édesanyjának leveléből

Mióta megtanultam az agykontrolltanfolyamon a háromujj-technikát, sokkal gyorsabban és könnyebben tanulom meg az angol és a német szavakat.

V. Biankától kaptuk

Az agykontrolltanfolyam elvégzése óta sokkal gyorsabban tanulok.
Amikor az unokatestvéremnek kihúzták a fogát, nagyon fájt utána neki. Fájdalomkontrollal sikerült a fájdalmát szinte teljesen megszüntetnem.  Ráadásul minden reggel ébresztőóra nélkül, az ébredéskontroll segítségével ébredek. Nagyon jó, hogy elvégeztem a tanfolyamot!

S. Anna története

Múltkor fel akartam hívni a barátomat a mobilomon, de nem találtam sehol. Gyorsan összetettem a három ujjamat, és szinte azonnal beugrott, hogy a telefonomat a nadrágom zsebében felejtettem. 

Sz. Andris küldte nekünk

Az agykontrolltanfolyam elvégzése után hamarosan kipróbáltam a fájdalomkontrollt. Apukámnak nagyon fájt a feje, és a fejfájáskontroll segítségével sikerült elmulasztanom.
Egyik nap biológiából dolgozatot írtunk. Előző este lementem alfába, és azt programoztam, hogy másnap csupa jó válaszokat adok a kérdésekre, és láttam magam előtt a kiosztott biosz dolgozatomra írt ötöst. Így is lett, minden úgy történt, ahogyan beprogramoztam!

P. Luca története

Az agykontrolltanfolyam óta minden nap magamtól, ébresztőóra nélkül, vagyis ébredéskontrollal ébredek. A tanulás is sokkal könnyebben, gyorsabban megy!

Sz. Márkó küldte nekünk

A capoeira (kapuéra) tábor második napján elvesztettük a szobakulcsunkat. A többieknek mondtam, hogy mondogassuk magunkban: megvan a kulcs, és még aznap MEGLETT! A szobatársaim most már menni szeretnének és mennek is szeptemberben az agykontrollra.

Köszönöm a lehetőséget a beszámolóra!

K. Gábor története

Azért írok, mert ismét szeretnék köszönetet mondani a decemberi Lépéselőny tanfolyamért. Félévkor 4,3 volt az átlagom. Több négyesem volt, mint ötösöm, és volt egy hármasom is. Ez év végére 4,9-re javult egy négyessel.

A nagy céljaim azóta is kinn vannak a szekrényemen. Ezek közül az egyik már teljesült is: Hostesskedhettem a FIFA nemzetközi kongresszusán, és azóta is kapok munkákat tőlük. A következő nagy célom, hogy felvegyenek Abu Dhabiba a New Yorki egyetemre. Remélem, hogy ez is sikerülni fog, de az biztos , hogy erről is tájékoztatlak majd.

M. Márti története

El kell mondanom – merthogy nagyon boldog vagyok -, hogy Máté teljesen le van nyűgözve ettõl a két naptól, pedig õ nem egy magát könnyen elragadtató lélek! Folyamatosan mesélt, és az egész világhoz való hozzáállása megváltozni látszott, remélem, ez a tendencia marad is!
Nagyon köszönünk mindent!

Sz. Máté anyukája írta

Rövid- és hosszútávú céljaimat is leírtam egy papírra, és kitettem az íróasztalomra. Ez is segít akkor, amikor épp nem lenne nagy kedvem a tanuláshoz. Használom az elmetérképet is! Már a tanfolyam után nagy hasznát vettem.

Máskor egy egész délutánt töltöttem a történelemmel, mert egyszerűen nem kötött le. Az elmetérképpel azóta szórakoztató tanulni. 15-20 perc alatt lerajzolok egy nagyobb anyagrészt is. Egyszer testvéremnek megmutattam és együtt nevettünk rajzaimon, de nevetve írtam meg a dolgozatot is. Persze a hatás sem maradt el, 5-ös lett! 🙂

M. Attila története

Karina a tanfolyam elvégzése óta 4-es és 5-ös jegyeket szerez, 1 db 3-as csúszott csak be. Egyedül képes tanulni, motiválja saját magát, magának osztja be az idejét, mind a játék mind a tanulást illetően. Azóta még inkább jókedvű és kiegyensúlyozott, lelkes, kitartó és magabiztosabb. Mindent elmesél, amit érez, ami történik vele. Felhív, hogy milyen jegyet kapott. Nem felesel vissza, megérti, amit mondunk neki, hogy az az õ érdekét szolgálja, nem kell könyörögni mindenért. 

Részlet F. Mónika leveléből

Szeretném megköszönni azt a tudást, amit a segítségeddel szerezhettem, és azokat az életre is nevelő gyakorlatokat, amiket napi szinten tudok alkalmazni. Megtanultam napirendet készíteni úgy, hogy legyen elég idő a tanulásra, és elkezdtem eljárni futni, valamint itthon tornázni. Rengeteget számít az, hogy szüneteket tartsak, és egy ilyen nagyobb szünetben szoktam futni menni. Kicsit kiszellőztetem a fejem, és ha még maradt tanulnivaló, azt könnyen be is tudom fejezni.

Szeptember óta tanulok németül, és a tanárunknak mániája az, hogy memoritereket adjon fel. Ezekkel a tanfolyamig bajban voltam, de megpróbáltam úgy megtanulni, hogy közben a szobámban mászkáltam, és sikerült! Körülbelül 15 perc alatt megtanulok szóról szóra egy idegen nyelvű, A/4-es oldal terjedelmű szöveget.

A napirendben odafigyelek az elegendő alvásra is, és igyekszem a nap minden percét hasznosan eltölteni. Még többet olvasok, mint eddig – talán ezáltal is érezhetően bővült a szókincsem és a képzelőerőm 1 hónap alatt.

Készítettem egy motivációs táblát (egy körülbelül A/3-as méretű parafatábla), itt van az íróasztalomon, minden nap látom. Kiraktam rá színes újságcikkeket, amik tetszenek, és képeket az álmaimról (azaz terveimről). Kint lóg rajta a “Lépéselőnyt szerzett” kis kártyácska is, amit a tanfolyam végén osztottál ki.

Az első kis tervem az volt, hogy megtanulok sudokuzni, mert régen fogalmam sem volt, hogyan kell, és szerettem volna rájönni a trükkjére. Kiírtam egy kis cetlire, és kiraktam a motivációs táblámra. Pár nappal később pakolásztam a könyvespolcon, és a kezembe akadt egy gyakorló sudokus könyv, benne a szabályokkal, és feladványokkal. Azóta nagyjából a könyv felét megoldottam. Mióta esténként megoldok egy-egy rejtvényt, egy kicsit logikusabban és gyorsabban, előretekintőbben gondolkodom.
Megtanultam pozitívan gondolkodni, és használom a “töröld, töröld” kulcsszavakat is.

Összességében tehát szeretném megköszönni a lehetőséget, és a maradandó tudást, amit kaptam tőled. Remélem sokan részt vesznek még a tanfolyamon, és nekik is hasonlóképpen változhat az életük – nem csak a jegyeket tekintve.

Minden jót! 

Szakáll Barbara története